Pink Ribbon

Gepost door ROOS 04-07-2018 0 Comment(s)

ROOS Cosmetics is donateur van Pink Ribbon, bij elke bestelling doneren wij 1 euro!
Maar wat doet Pink Ribbon nou eigenlijk? In de blog van deze week geven wij hier informatie over.

 

​Wie is Pink Ribbon?

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Zei zetten zich in voor een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Sinds 2016 is Pink Ribbon een merk van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon blijft zich enkel richten op borstkankeronderzoek.

 

Hoe Pink Ribbon zich inzet voor borstkankeronderzoek

  • Door mensen, fondsen en talenten te organiseren en mobiliseren zetten wij ons samen in op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met onze achterban, onderzoekers, actievoerders, vrijwilligers en donateurs zetten wij de volgende stap richting ons gezamenlijk doel.
  • Door zorgvuldig de beste onderzoekers en onderzoeken te selecteren werken wij aan een zo groot mogelijke impact. Middels een streng selectieproces zetten wij in op baanbrekend onderzoek
  • Door nauw samen te werken met onderzoekers en het proces in de gaten te houden, houden we de onderzoekers en het proces scherp. Zo zorgen we ervoor dat de fondsen goed worden besteed.
  • Door awareness te vergroten en onze kennis te delen informeren wij onze achterban en (ex)patiënten over de borstkanker, de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van de ziekte.

Het begint allemaal bij jou. Bij mensen die geld ophalen voor onderzoek, om levens te redden enom meer onderzoek mogelijk te maken.

 

Wist je dat: Maar liefst 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Elk jaar overlijden er in Nederland nog steeds meer dan 3.000 mensen (99,2% daarvan is vrouw) aan de gevolgen van borstkanker.
Dat zijn er elke dag ongeveer 9.

 

​Projecten

Inmiddels heeft Pink Ribbon al meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Op de website van Pink Ribbon kan je al deze projecten bekijken.
​Zo heeft Pink Ribbon het project preventie van borstkanker door opsporing van vroege voorlopers met behulp van autofluorescentie ductoscopie gefinancierd.
Dit is e
en innovatief project waarbij met gebruik van een autofluorescerende ductoscopie (techniek om de tepelgangen te inspecteren) wordt gekeken of vroege voorlopers van
borstkanker kunnen worden opgespoord, die zijn nog niet zichtbaar met mammografie en MRI.
Doel is om gevaarlijke vroege voorlopers van borstkanker in een vroeg stadium te vinden en te verwijderen, zodat borstkanker niet kan ontstaan (primaire preventie).

 

​Kom in actie!

​Kom in actie en doneer op: www.pinkribbon.nl of wil je zelf een actie opzetten? Dat kan op hun actieplatform. Weet je al wat je wilt doen? Hardlopen, wandelen, fietsen of paardrijden?
Kies je segment en kom in actie! Je kunt er ook voor kiezen om met je bedrijf in actie te komen!
Ook als je bijvoorbeeld een donatie wilt doen ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum of een overlijden kun je op het actieplatform terecht.
Je vindt er ook talloze inspirerende acties die je kunt sponsoren met een donatie.

 

Ook kan je collecteren digitaal of huis aan huis, speel mee met de vriendenloterij of doneer per sms: sms PINK naar 4333. Per sms doneer je € 3,-. Dit is een vastgesteld bedrag.
Uiteraard kun je wel zo vaak sms'en als je wilt. Je ontvangt 1 bedankbericht.

 

Bij elke bestelling op onze website doneren wij 1 euro! Wil je meer doneren dat kan natuurlijk altijd, ga dan naar: https://bedrijven.voorpinkribbon.nl/actie/roos-cosmetics

 

Samen kunnen wij de strijd tegen borstkanker aan!

 

Liefs Roos

 

 

 


 

 

 

Geef een reactie