Tips om langer bruin te blijven

Gepost door ROOS 17-07-2017 0 Comment(s)

 

Tips om langer bruin te blijven

 

Na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje zie je er altijd lekker bruin uit. Helaas gaat deze kleur altijd weer snel weg. Dat is ook niet verrassend als je je bedenkt dat je huid zich om de 10 dagen vernieuwt. Toch willen we er vaak van alles aan doen om de bruine kleur langer te behouden. Graag geven we je tips om je bruine kleur langer vast te houden zodat je er nog langer van kan genieten.

 

Lekker scrubben
Scrubben is met name belangrijk vóór dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik na het zonnen bij voorkeur een milde scrub en gebruik altijd een hydraterende crème daarna. Met een goede en milde scrubcrème verwijder je alleen de huidschilfers en niet je bruine kleur!

 

Hydrateer je huid
Het is met name belangrijk dat je om de huid voldoende te hydrateren. Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème.

 

Bewegen
Van bakken in de zon en je om het halfuur omdraaien ga je echt geen mooie egale kleur krijgen. Ga liever sporten wandelen, fietsen of zwemmen. De beweging houdt je fit en zorgt voor een gezonde kleur.

 

Voorkom vervellen
Goed smeren! Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te blijven voeden om zo uitdroging en vervelling te voorkomen. Gebruik een bruinverlengende aftersun om de opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden en de huid na het zonnen te herstellen en intensief te hydrateren.

 

Eet veel fruit en groente
Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

 

Bruin zonder zon
Uiteindelijk kun je niet geheel voorkomen dat de kleur vervaagt. Door een bruin zonder zon te gebruiken of door gebruik te maken van de zonnebank kun je je kleur toch nog behouden. Let bij het gebruik van een zonnebank goed op dat je niet verbrand, en gebruik bij voorkeur een zonnebankcrème. Bij het vervellen verlies je een dikkere huid dan normaal waardoor je kleur eerder weg is. Ga je liever niet onder de zonnebank? Gebruik dan een zelfbruiner voor je gezicht of zelfbruiner bodylotion.

 

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging?
​Houd dan onze facebook/website in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onderstaande link.

 

 

Geef een reactie