Scrub jij dierproefvrij?

Gepost door ROOS 09-08-2017 0 Comment(s)

Scrub jij ook dierproefvrij?

Wij van ROOS Cosmetics zijn tegen dierenproeven, onze scrubs zijn daarom ook dierproefvrij! Maar gebruik jij ook dierproefvrije producten?

 

Iedereen weet dat voor het maken van cosmetica veel dieren worden mishandeld. Veel mensen zijn hier op tegen, maar lang niet iedereen van hen let bij het kopen van cosmetica op of het wel of niet op dieren is getest.

 

Veel mensen denken dat het toch geen zin heeft, want wat maakt die ene lipgloss nou uit? Nu deze in de winkels ligt, is het toch al getest en maakt het niet meer uit of je hem wel of niet koopt. Dit slaat natuurlijk nergens op. Als jij dit product koopt, geef je je geld aan het desbetreffende bedrijf, waarmee deze meer producten kan maken en meer dieren kan pijnigen. Van jóuw geld!

 

Ook zijn er mensen die denken dat zo'n beetje alles op dieren is getest en dat ze dus te veel moeten missen als ze voor dierenrechten opkomen. Maar vergis je niet, er zijn genoeg merken die niet op dieren testen!

 

Maar hoe weet je dan of een bedrijf op dieren test of niet? Dit kan je opzoeken door op de lijst van PETA te kijken.
Zie: http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx. Hierop staan alle merken die proefdiervrij zijn.

 

Er is ook een Nederlandse site, die je waarschijnlijk wel kent: Proefdiervrij. Alleen zijn zij minder ver met het screenen van bedrijven en staat er dus minder op. Daarom is die van PETA wat handiger.

 

Bij het kopen van proefdiervrije make-up moet je goed opletten of het ook écht proefdiervrij is. Er zijn merken die niet op dieren testen en dit dan ook aan iedereen laten weten. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze merken vaak wel ingrediënten gebruiken die op dieren zijn getest. Ze bedóelen dus eigenlijk: het eindproduct is niet op dieren getest. In andere woorden: ze betalen een ander bedrijf voor het testen van de ingrediënten, op dieren, zodat ze zelf kunnen zeggen dat ze proefdiervrij zijn! Zo staat bijvoorbeeld Yves Rocher er zo'n beetje om bekend dat hij niet op dieren test, maar hij is ook helemaal niet proefdiervrij, wat veel mensen denken.

 

Wat kan je er tegen doen

Het beste is om geen producten meer te kopen die op dieren zijn getest.
Daarnaast kan je ook donateur worden van de stichting proefdiervrij, zie: https://proefdiervrij.nl/

 

Ook je kan de petitie tekenen van de Body shop: https://www.thebodyshop.com/en-gb/commitment/against-animal-testing

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#ForeverAgainstAnimalTesting

Together, let’s take a stand to finally ban cosmetic testing on animals everywhere. Join our Forever Against Animal Testing campaign by signing this petition.

We want to get 8 million signatures to present the UN General Assembly in 2018.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Je kan er genoeg tegen doen dus, waar wacht je nog op!

We are forever against animal testing!  

 

Geef een reactie